Stickers bevestigen in 4 stappen

Om een sticker volledig tot zijn recht te laten komen dien je hem op de juiste manier te plaatsen. Hier vind je praktische tips en info die je op weg helpen.

Sticker op temperatuur brengen1. Kamertemperatuur

Een sticker is gemakkelijker te plaatsen wanneer hij dezelfde temperatuur heeft als de kamer waarin hij wordt geplaatst. Het is daarom aan te raden om 24uur te wachten voor je de sticker aanbrengt. Zo kan de muursticker zich aanpassen aan de temperatuur van de ruimte. De ideale temperatuur om een sticker aan te brengen is ongeveer 20° (+/- 5°).

2. Ondergrond

De muurstickers van Nouvelles Images en Decofun kunnen op elke droog, glad en proper oppervlak gehangen worden. Geverfde muren zijn hiervoor heel geschikt, maar ook vernist hout of deuren kunnen gebruikt worden. Enkel wanneer een muur of een deur recent geverfd is, wacht je beter een 4-tal weken voor je een sticker aanbrengt.

Je kan muurstickers ook op glas of op tegels aanbrengen. Hou er wel rekening mee dat dit hele gladde oppervlakken zijn, wat ervoor zorgt dat de stickers hier heel stevig op zullen kleven. Het zal dan ook moeilijker zijn om deze later te verwijderen.

Meubelstickers kan je daarnaast ook op elektrische apparaten (bijv. wasmachine), kasten of geschilderd metaal aanbrengen. Deze stickers zijn gemakkelijk afwasbaar en beter bestand tegen stof en vet dan de muurstickers.

De ondergronden die niet geschikt zijn om stickers te plaatsen zijn de volgende: ruw beton, ongeschilderde geplaasterde muren, gecoate oppervlakten, glasvezelbehang en mat geverfde muren. Om zeker te zijn of je muur geschikt is, raden we altijd aan om een kleine test uit te voeren. (zie hieronder)

sticker ondergrond schoonmaken3. Schoonmaken en testen

Maak de oppervlakte waar de sticker komt voldoende schoon, zelfs al lijkt het op eerste zicht niet nodig. De sticker blijft niet goed kleven op stoffige, vette en vochtige ondergronden. Kijk dus ook goed na dat de ondergrond voldoende droog is.

Wanneer je twijfelt aan de ondergrond kan je volgende test uitvoeren: Snij een klein stukje van een stickervel waarop geen tekening geprint is en kleef dit op de gewenste ondergrond. Wacht 24 uur en kijk dan na of je sticker nog voldoende aan de ondergrond gehecht is en of hij nog gemakkelijk te verwijderen is.

sticker aanbrengen4. Aanbrengen

Verwijder de stickers voorzichtig van het stickervel en breng ze zachtjes aan op de muur, kast of deur. Duw ze nog niet te hard aan zodat je ze nog gemakkelijk van positie kan veranderen. Wanneer je tevreden bent met het resultaat, gebruik dan een zachte doek om de stickers stevig tegen de muur te bevestigen.

Door met je doek van het midden naar de randen van de sticker te wrijven gaan eventuele luchtbubbels eruit. Daarna zorg je ervoor dat alle randen goed tegen de ondergrond aansluiten. Zet een stapje achteruit en geniet van je resultaat.

In vorige posts bespraken we hoe je stickers kan gebruiken als decoratie, maakten we lijstje van de bloemenstickers en meubelstickers. Inspiratie genoeg dus om eens een kamer opnieuw te decoreren.