Een Fotomuur in Scandinavische Stijl

Een originele fotomuur

http://boligmagasinet.dk foto: Sven Berggren

Onlangs heb ik al surfend deze prachtige fotomuur ontdekt. Het gaat om een collage van zwarte fotolijsten in verschillende formaten. Het zijn bloklijsten die dankzij hun diepte een extra leuk effect geven.

Hoewel deze fotomuur heel wat verschillende formaten van fotolijsten gebruitk, zijn ze als het ware uitgelijnd in een perfect vierkant. Deze maakt de compositie erg aantrekkelijk.

Bovendien is gekozen voor zwat-wit foto’s en wordt in de meeste lijsten gebruik gemaakt van passe-partouts. Een geslaagde combinatie die je als het ware naar de muur toe trekt.

Wil je ook wel zo’n fotomuur in je huis. Dan is het zeker aan te raden om op voorhand je compositie even op papier te zetten. Dit type van zwarte fotolijsten kan je online kopen bij Acaza.

Een kader voor kindertekeningen

De meeste kinderen maken aan de lopende band kleine kunstwerkjes. En of ze nu hun favoriete tekening inkleuren of via knip- en plakwerk een creatief meesterwerk produceren, elk werk verdient het om een mooie plaatsje te krijgen. De koelkast is een voor de hand liggende keuze, maar dat heeft ook zo zijn nadelen. Daarom stellen we u graag de kaders voor van Articulate Gallery.

Kader voor Kindertekeningen

Eona Craig ontwierp deze kaders voor de meesterwerkjes van haar kinderen. Ze was het beu om deze met magneetjes aan de frigo vast te maken of met punaises aan haar muur te laten flapperen. In haar frustratie ontwikkelde ze de Articulate Gallery Frame die niet enkel erg handig is in gebruik, maar daarbovenop elke tekening of knutselwerk een mooi plaatsje geeft. In no-time schuif je elke kindertekening in deze kader om ze zo mooi te presenteren aan de muur of op een kast. Haar origineel idee werd in 2011 beloond met de titel “geschenk van het jaar’ in Engeland.

De kader voor kindertekeningen van Articulate bestaat in verschillende formaten. Je hebt een kader voor één, twee of drie tekeningen in formaat A4 (21×29,7cm) die je telkens horizontaal of verticaal aan de muur kan ophangen. De tekeningen of andere knutselwerkjes schuif je dan langs boven of langs de zijkant in de kader. Er is een opening voorzien van 1,4cm zodat ook dikkere kartonnen werkjes, of plak- en knipwerkjes in de kader passen.

Deze hippe fotokadertjes voor kinderen zijn speciaal ontworpen om hun creatieve werkjes tentoon te stellen. Vanaf nu mogen ze dus dagelijks een nieuwe tekening aanleveren, die je in één-twee-drie in de kader kan plaatsen. Zo kan je de kunstwerkjes van je kleine artiesten als een echte kunstenaar en op een professionele manieren presenteren bij je thuis.

Nieuwe collectie kaders voor meerdere foto’s

Uitgelicht

Deknudt Frames heeft een groot aantal kaders voor meerdere foto’s in hun assortiment. Onlangs hebben ze hier enkele nieuwe modellen in aantrekkelijke kleuren aan toegevoegd. Een fotokader voor meerdere foto’s maakt het gemakkelijk om een collage van foto’s samen te stellen en is de perfecte decoratie voor aan de muur. Ontdek hieronder de nieuwe fotokader voor 8 foto’s van 10x15cm.

Fotokader Meerdere Foto's

De multifoto van Deknudt Frames is beschikbaar in 4 hedendaagse kleuren. Naast de strakke witte en zwarte kleur zijn er nu ook fotokaders in de populaire kleuren taupe en lichtgrijs. Deze tinten zijn de laatste jaren erg in en zullen ongetwijfeld mooi aanlsuiten bij heel wat moderne interieurs. De foto’s die in deze kaders passen zijn van het veel voorkomende formaat 10x15cm. Iedereen heeft wel foto’s in dit formaat liggen en anders zijn ze ook gemakkelijk te bestellen.

Een fotokader als cadeau

Een kader voor meerdere foto’s is een origineel cadeau voor verjaardagen, feestjes of speciale gebeurtenissen. Bovendien kan je de fotokaders altijd personaliseren met enkele leuke foto’s. Dit is zo gedaan en kan een leuke verrassing zijn voor diegene die het cadeau ontvangt. En hiermee heb je gegarandeerd het origineelste cadeau! Dit is misschien ook wel de perfecte tip wanneer je nog op zoek bent naar een moederdag cadeau.

Deze nieuwe fotokaders van Deknudt Frames kan je aankopen bij Acaza. Naast heel wat andere fotokaders voor meerdere foto’s vind je er ook heel wat leuke producten. Zo is er een lijst voor champagnecapsules en hebben ze ook heel wat magneetborden, magneetjes en andere accessoires.

Kaders ophangen met Artiteq

Een jong koppel vertelt hoe het twee en een half jaar stof vrat tijdens verbouwingen aan een herenhuis van rond de eeuwwisseling. ‘Zelf geen nageltje klop je nadien nog in de muur, om de muren niet te beschadigen’, lacht zij. ‘Gebruik toch ophangsysteem’, adviseer ik. Ik vertel dat de muren gaaf blijven. ‘Wat moet ik me daar bij voorstellen,’ vraagt ze. ‘Een rail die eenmalig wordt gemonteerd waar je schilderijen aan ophangt,’ zeg ik. ‘De rail blijft, wat ophangt, kan wisselen.

De keuze van de onderdelen is een kwestie van smaak en behoefte. Wij kunnen daarbij adviseren.’ ‘Oh nee, weer vaklui’, zucht ze. ‘Je vergist je, de montage is eenvoudig’, zeg ik. ‘Er is geen vakman nodig en als hij toch nog rondloopt, vraag hem de rail nog even mee te schilderen met de muur. Maar al bleef de rail gewoon wit, dan durf ik nog wedden dat je hem niet eens meer ziet hangen.’’

Een leuk verhaaltje dat de belangrijkste troeven van de Artiteq click-rail mooi opsomt:

1) Je hoeft geen gaatjes meer te boren in de muur en zo wordt de muur niet beschadigd.
2) De ophangrail is eenvoudig te monteren zonder dat je hier een vakman hoeft voor te zijn.
3) De rail kan meegeschilderd worden in de kleur van de muur.
4) De kaders of schilderijen kunnen gemakkelijk gewisseld worden

 

Wil je een ophangsysteem voor schilderijen van Artiteq aanschaffen, dan kan je hiervoor terecht in  de webshop van Acaza. Daar zijn verschillende startpakketten beschikbaar.

Ophangsysteem van Artiteq bij Acaza

 

 

Presse Citron Kaders

Presse Citron maakt originele magneetborden om heel wat foto’s leuk te presenteren. De combinatie van een met zorg gelakt metalen bord en de ingenieuze fotohouders in magneetfolie zorgen voor een praktisch en bijzondere fotokader. Het paradepaardje, de M30, is 70x70cm groot en daarop kan je maar liefst 30 grote en kleinere foto’s kwijt. Naast de klassieke kleuren taupe en zwarte zijn er voor dit seizoen 3 nieuwe kleuren: fel rood, mosterdgeel en violet.

Fotokaders Presse Citron

Presse Citron ontwerpt deze magneetborden in verschillende stijlen en formaten, erg leuke boekenrekken en nog wat andere woonaccessoires. Elk jaar proberen ze ook enkele hedendaagse kleuren uit in hun ontwerpen. Deze originele producten van Presse Citron zijn erg geschikt als cadeau of eindejaarsgeschenk. Benieuwd? Kijk dan ook eens naar de andere producten van Presse Citron op de website van Acaza.