Een ophangsysteem voor kaders en lijsten

Hoe hang je snel een kader of schilderij op zonder de muur te beschadigen? Heel eenvoudig: met een ophangsysteem van Arti Teq. Betaalbaar, handig en eenvoudig te installeren.

click-rail ophangsysteem Artiteq

Iedereen kent dat gevoel wel. Je moet een schilderij of een fotokader ophangen maar je boort toch liever geen gaatje in de muur. Zeker niet wanneer de muur pas geschilderd is. Met de ophangsystemen van Artiteq hoeft dit allemaal niet meer. Een ophangrail is snel geïnstalleerd en in een handomdraai kan je kaders ophangen en wisselen.

Click-Rail van Artiteq

click-rail aan de muur bevestigenDe click-rail is één van de meest gebruikte rails om lijsten en kaders mee op te hangen. De click-rail heeft een standaardlengte van 150cm maar kan gemakkelijk verzaagd worden. Zo kan u altijd de volledige lengte van een muur van een rail voorzien.

De rail wordt aan de muur gemonteerd via click & connects. Dit zijn kunststof houdertjes die je vooraf aan de muur bevestigt en waarop de rail vastklikt. Deze click & connects zorgen er ook voor dat de verschillende rails altijd mooi aansluiten en op dezelfde hoogte hangen.

Deze video toont hoe de rail aan de muur gemonteerd wordt.

Een schilderij ophangen

ophangdraad voor ophangen van kaderEenmaal de rail aan de muur hangt is het kinderspel om een schilderij of fotokader op te hangen. Eerst klik je een ophangdraad vast in de rail. Deze ophangdraden bestaan in verschillende lengtes en kunnen op gelijk welke plaats in de rail geschoven worden. Het is dus niet nodig om dit van de zijkant van de rail te doen.

Hierna dien je enkel nog een haakje aan de ophangdraad te bevestigen. Er bestaan verschillende haakjes afhankelijk van het gewicht dat je wenst op te hangen. Eenmaal dit is gebeurd, hoef je enkel nog je schilderij of fotokader aan dit haakje te hangen.

Bijkomende info

 • De click-rail is beschikbaar in een witte of aluminium uitvoering
 • De witte click-rail is overschilderbaar (ook wel primer genoemd)
 • De click-rail kan 20kg per lopende meter dragen.

Links:

Koop het ophangsysteem voor schilderijen online bij Acaza.be

7 reacties op “Een ophangsysteem voor kaders en lijsten

 1. Pingback: Kaders aan de muur presenteren

 2. Pingback: Kaders voor uw digitale fotoprints

 3. Hoe boor je in godsnaam een gaatje in een stenen muur op enkele mm van het plafond zonder het plafond te beschadigen met de draaiende boorkop van de boormachine? Schuin boren met een hele lange boor? Iemand een idee?

 4. beste dirk,

  in het geval van dit Artiteq ophangsysteem, wordt het gaatje op ongeveerd 1 tot 1,5cm van de rand van het plafond geboord. Dit is dus perfect mogelijk met de meeste boormachines.

  groeten

 5. Pingback: Kaders professioneel ophangen - Enkele tips | Acaza Blog

Reacties zijn gesloten.