De beste platenhoezen volgens Art Vinyl

Voor het 5e opeenvolgende jaar heeft Art Vinyl de 50 mooiste platenhoezen gekozen van het afgelopen jaar. De winnaar dit jaar was het vinyl-album ‘The Resistance’ van Muse.

Art Vinyl Display Frame Top 5 PlatenhoezenHet album ‘Journal For Plague Lovers’ van de Manic Street Preachers en ‘Fever Ray’ van de gelijknamige band vervolledigen de top 3. De winnende platenhoezen van deze editie tonen een mix van kunst en uitmuntend grafisch werk.

In 2009 steeg de verkoop van Vinyl-platen opnieuw met 30%, terwijl de verkoop van cd’s verder afkalft. Volgens Andrew Heeps heeft dit alles te maken met de toegevoegde waarde die een elpee biedt. Je koopt namelijk niet enkel de muziek, maar ook een hoes die vaak een kunstwerk op zich is.

De verkiezing van de mooiste platenhoezen is een gelegenheid bij uitstek om de Art Vinyl Display Frame te promoten. Deze kaders blijven bij uitstek de originele manier om uw elpees aan de muur te hangen en uw interieur mee vorm te geven.

Met één klik opent u de Art Vinyl Display lijst om zo uw favoriete LP nog eens op te leggen. Omdat het zo gemakkelijk is om elpees te wisselen, kan u ook geregeld eens een nieuwe plaat aan uw muur presenteren. Uw eigen ‘wall of music’ is dus zo gemaakt.

De lijst met de 50 beste platenhoezen vindt u op de website van Art Vinyl.com. Ontdek zelf deze kleine kunstwerkjes van de muziekwereld. U vindt er zowel info over de plaat als de designers van de hoes. Benieuwd wat 2010 zal brengen.

Deze Art Vinyl Display Frames kan u vinden bij Kaderwinkel.be. De lijsten worden zowel per stuk als per 3-pack verkocht.