Foto’s ophangen op een originele manier

Een foto ontwikkelen is gemakkelijker dan ooit, maar om er echt van te genieten geef je ze daarna best een leuk plaatsje in je interieur. Enkele ideeën op een rijtje.

De 4 manieren om foto’s op te hangen die we hieronder bespreken wijken lichtjes af van het traditioneel inkaderen. Een geschikte fotokader laat een foto in ieder geval veel meer tot zijn recht komen, maar hier willen we ook eens enkele andere mogelijkheden onder de loep nemen.

Display-It Completo

Ophangsysteem Display-ItDe Display-It Completo van Artiteq noemt zichzelf het ideale foto-ophangsysteem. Met dit systeem kan je foto’s strak tegen de muur presenteren op een stijlvolle manier.

Elk pakket wordt geleverd met 2 stalen ophangdraden die je aan de muur dient te bevestigen. Tussen deze 2 draden worden dan de plexiglazen bevestigd waarmee je foto’s in formaat A6, A4 of A3 kan ophangen. Een uitgebreide folder over dit foto ophangsysteem vind je hier.

Fotostrip

FotostripEen fotostrip is absoluut één van de goedkoopste manieren om je foto’s te presenteren. Met deze fotorol van Invotis die net geen 30x200cm meet, kan je in één klap 28 foto’s ophangen.

Bovendien kan je met deze fotostrip gemakkelijk foto’s wisselen, sorteren en groeperen. Ideaal dus om in een studentenkamer, een slaapkamer of een keuken te hangen.

Luna Designs

Luna DesignsDe gerenommeerde decoratie tijdschriften gebruiken regelmatig de kaders van Luna Designs om een interieur aan te kleden. Vooral een collage van verschillende van deze kaders geeft een ruimte een warme en decoratieve toets.

De kaders van Luna Designs worden met de hand vervaardigd in Zuid-Afrika. Het sloophout dat als basis dient voor deze kaders wordt aangeleverd door dakloze Zuid-Afrikanen. Een maatschappelijk verantwoorde fotokader dus, die bovendien telkens uniek is.

Magneetverf

magneetmuur met magneetfolieMagneetverf is een magische verf waarmee magneten op je muur blijven hangen. Deze verf is een voorgemengde latexprimer op waterbasis die uiterst kleine metalen deeltjes bevat. Hiervan dien je eerst minstens 2 lagen (hoe meer lagen, hoe sterker de aantrekkingskracht) aan te brengen maar daarna is de magnetische muur een feit.

Je kunt dan foto’s of document ophangen aan de muur zoals op een magneetbord, maar een leuke toepassing voor foto’s is deze met magneetfolie. Dit zijn uitsnijdingen in een magnetische folie die je ook op een magneet-verf-muur kan gebruiken. Vergelijkbaar met een passe-partout die op de muur blijft kleven.

Ben je toch van plan om met een klassieke fotokader te werken, dan moet je zeker ook eens het artikel lezen met tips voor het ophangen van fotokaders.