Kaders ophangen met Artiteq

Een jong koppel vertelt hoe het twee en een half jaar stof vrat tijdens verbouwingen aan een herenhuis van rond de eeuwwisseling. ‘Zelf geen nageltje klop je nadien nog in de muur, om de muren niet te beschadigen’, lacht zij. ‘Gebruik toch ophangsysteem’, adviseer ik. Ik vertel dat de muren gaaf blijven. ‘Wat moet ik me daar bij voorstellen,’ vraagt ze. ‘Een rail die eenmalig wordt gemonteerd waar je schilderijen aan ophangt,’ zeg ik. ‘De rail blijft, wat ophangt, kan wisselen.

De keuze van de onderdelen is een kwestie van smaak en behoefte. Wij kunnen daarbij adviseren.’ ‘Oh nee, weer vaklui’, zucht ze. ‘Je vergist je, de montage is eenvoudig’, zeg ik. ‘Er is geen vakman nodig en als hij toch nog rondloopt, vraag hem de rail nog even mee te schilderen met de muur. Maar al bleef de rail gewoon wit, dan durf ik nog wedden dat je hem niet eens meer ziet hangen.’’

Een leuk verhaaltje dat de belangrijkste troeven van de Artiteq click-rail mooi opsomt:

1) Je hoeft geen gaatjes meer te boren in de muur en zo wordt de muur niet beschadigd.
2) De ophangrail is eenvoudig te monteren zonder dat je hier een vakman hoeft voor te zijn.
3) De rail kan meegeschilderd worden in de kleur van de muur.
4) De kaders of schilderijen kunnen gemakkelijk gewisseld worden

 

Wil je een ophangsysteem voor schilderijen van Artiteq aanschaffen, dan kan je hiervoor terecht in  de webshop van Acaza. Daar zijn verschillende startpakketten beschikbaar.

Ophangsysteem van Artiteq bij Acaza

 

 

Presse Citron Kaders

Presse Citron maakt originele magneetborden om heel wat foto’s leuk te presenteren. De combinatie van een met zorg gelakt metalen bord en de ingenieuze fotohouders in magneetfolie zorgen voor een praktisch en bijzondere fotokader. Het paradepaardje, de M30, is 70x70cm groot en daarop kan je maar liefst 30 grote en kleinere foto’s kwijt. Naast de klassieke kleuren taupe en zwarte zijn er voor dit seizoen 3 nieuwe kleuren: fel rood, mosterdgeel en violet.

Fotokaders Presse Citron

Presse Citron ontwerpt deze magneetborden in verschillende stijlen en formaten, erg leuke boekenrekken en nog wat andere woonaccessoires. Elk jaar proberen ze ook enkele hedendaagse kleuren uit in hun ontwerpen. Deze originele producten van Presse Citron zijn erg geschikt als cadeau of eindejaarsgeschenk. Benieuwd? Kijk dan ook eens naar de andere producten van Presse Citron op de website van Acaza.